Speciaal voor dans- en balletscholen in Nederland hebben wij de European School of Ballet Vooropleiding in het leven geroepen.

Deze pre-professionele dansopleiding staat onder leiding van Igone de Jongh en heeft als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van danstalent in Nederland.

De vooropleiding wil de Nederlandse dans- en balletscholen ondersteunen en inspireren, kennis delen en getalenteerde leerlingen helpen bij zowel de ontwikkeling van hun danstalent als de start van hun loopbaan.

Het programma bevat onder andere lessen en workshops van onze professionele dansdocenten en masterclasses van Igone de Jongh. Voor getalenteerde leerlingen die interesse hebben in een nadere kennismaking met de European School of Ballet organiseren wij werkbezoeken aan onze studio’s in Amsterdam.

 

“Als Nederlandse ballerina is het versterken van dans in ons land altijd één van mijn belangrijkste doelen geweest. Gedurende mijn hele carrière als eerste soliste bij Het Nationale Ballet had ik altijd al de behoefte om directer bij te dragen aan de ontwikkeling van danstalent in Nederland. Ik ben daarom erg blij om aan te kondigen dat ik, in samenwerking met de European School of Ballet, een volledig programma van activiteiten ontwikkeld heb. Ik kijk er naar uit om de rijkdom die dans in mijn leven heeft gebracht te delen en de dromen van jonge Nederlandse dansers te inspireren en te stimulieren”.

Igone de Jongh