ESB biedt zijn nieuwe project in preprofessionele dansopleiding onder leiding van Igone de Jongh.

Dit programma is gericht op dansscholen en trainingscentra in het hele land. Ons doel is om het harde werken van deze scholen en hun leerlingen te inspireren en te ondersteunen. Dit programma omvat van online lessen (vanwege de huidige maatregelen tegen de verspreiding van Covid) tot aan toekomstige bezoeken op de scholen.

Lessen zouden op geselecteerde scholen worden gegeven, en tevens ook bijdragen aan het organiseren van dagbezoeken door mogelijk toekomstige leerlingen van de European School of Ballet. Het is onze bedoeling om getalenteerde leerlingen gemakkelijker met ons programma en onze docenten kennis te kunnen laten maken.

 

“Als Nederlandse ballerina is het versterken van dans in ons land altijd één van mijn belangrijkste doelen geweest. Gedurende mijn hele carrière als eerste soliste bij Het Nationale Ballet had ik altijd al de behoefte om directer bij te dragen aan de ontwikkeling van danstalent in Nederland. Ik ben daarom erg blij om aan te kondigen dat ik, in samenwerking met de European School of Ballet, een volledig programma van activiteiten ontwikkeld heb. Ik kijk er naar uit om de rijkdom die dans in mijn leven heeft gebracht te delen en de dromen van jonge Nederlandse dansers te inspireren en te stimulieren”.

Igone de Jongh